JUNIJ 2024

Ročno premeščanje bremen je pogosta dejavnost v številnih delovnih okoljih, kot so skladišča, gradbišča, proizvodne linije in trgovine. Vključuje dviganje, prenašanje, spuščanje, potiskanje, vlečenje ali premikanje bremen brez pomoči mehanskih pripomočkov. Kljub temu, da se zdi enostavno, ročno premeščanje bremen lahko predstavlja resno tveganje za zdravje delavcev, če ni ustrezno organizirano ali izvedeno.

SPIRIT Slovenija je soorganizator festivala UNI.MINDS 2024. Letos so še posebej aktivno pristopili k soorganizaciji, saj so stopili v kontakt z izbranimi slovenskimi podjetji, ki so bila pripravljena izpostaviti področja/izzive za katere iščejo rešitve.

Izzivi se bodo reševali na dan strokovnih ekskurzij, ki jih bodo gostila izbrana podjetja in bodo potekale 15. in 17. oktobra 2024.

MAJ 2024

APRIL 2024

MAREC 2024

Če ste državni, regionalni ali lokalni organ, javno-zasebno partnerstvo ali MSP (velja le za kategorijo Odgovorno in vključujoče podjetništvo) od koder koli v EU ali pridružene države v okviru stebra MSP programa enotnega trga in ste delali na uspešni pobudi, ki je spodbudila vaše gospodarstvo bodisi na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, vas pozivamo k sodelovanju!.

Območno razvojno partnerstvo »SPODNJE SAVINJSKE DOLINE« - Občina Braslovče, Občina Polzela, Občina Prebold, Občina Tabor, Občina Vransko, Občina Žalec objavlja na osnovi Pravilnika o podeljevanju nagrad in priznanj za inovacije razpis za podelitev nagrad in priznanj INOVATOR LETA SSD 2023 v kategorijah: patenti, izboljšave izdelkov, izboljšave tehnoloških postopkov.

FEBRUAR 2024

JANUAR 2024

DECEMBER 2023

NOVEMBER 2023

OOZ-ZZG Žalec vas v sklopu projekta Zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za obdobje 2023-2025 (SPOT svetovanje Savinjska) vabi na dogodek Ogled dobrih praks in izmenjava izkušenj z mreženjem podjetnikov Savinjske regije, v petek 24. 11. 2023. Dogodek je priložnost, da se povežemo, ustvarimo nove priložnosti za sodelovanje ter se podpremo v podjetniških prizadevanjih.

OKTOBER 2023

SEPTEMBER 2023

Območna obrtno-podjetniška zbornica-Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v okviru JR podporno okolje 2023 (SPOT Svetovanje Savinjska) vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom Kako hitro in enostavno uporabim orodja umetne inteligence (AI) v trženju in prodaji?, ki bo potekala v petek, 6. 10. 2023, s pričetkom ob 9. uri, preko konferenčnega orodja Zoom.

AVGUST 2023

Ministrstvo je dnevno v stiku z gospodarstvom, ki je utrpelo škodo v nedavnih poplavah. Z namenom pomoči je sodelovalo pri sprejemanju ukrepov tako v okviru sprememb Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, kot na drugih področjih v pristojnosti ministrstva. V nadaljevanju predstavljamo ključne ukrepe za pomoč gospodarstvu.