JANUAR 2021

 

Ste podjetje, ki razvija oz. je razvilo novo tehnološko rešitev na področju INDUSTRIJE4.0 (avtomatizacija in robotizacija, simulacija, analiza podatkov, senzorske tehnologije, proizvodne tehnologije) ali na področju PAMETNIH MEST (mobilnost in logistika, energija, gradnja in zgradbe, geo-podatkovne storitve, okolje in trajnostne tehnologije)?

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravil javno povabilo za spodbujanje zaposlovanja na zelenih delovnih mestih.

V Ur. listu RS, št. 6/21 je SPIRIT Slovenija, javna agencija objavila »Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2021«. Predmet razpisa je izbor najboljših 50 poslovnih modelov podjetnic začetnic, ki so svoje podjetje registrirale v letu 2020 in 2021 in še niso sodelovale na enakem razpisu v letu 2020.

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno spletno delavnico Posebnosti pri izdelavi davčnega obračuna za leto 2020 zaradi pridobitve in vračil državnih pomoči na podlagi protikoronske zakonodaje ter bistvene novosti v PKP7, ki bo potekala v sredo, 27. 1. 2021, v on-line obliki med 13. in 15.30 uro preko platforme Zoom.

Države bližnjega vzhoda predstavljajo velik izziv za slovensko gospodarstvo, je na eni izmed novinarskih konferenc izpostavil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Njegov skorajšnji uradni obisk v Združenih arabskih emiratih predstavlja korak k bolj poglobljenemu sodelovanju Slovenije s pomembnimi trgi držav Bližnjega vzhoda, Afrike in južne Azije (MEASA), vrh letošnjih aktivnosti v to smer pa predstavlja slovenska udeležba na svetovni razstavi EXPO 2020, ki se bo odvijala med 1. oktobrom letos in 31. marcem 2022 v Dubaju.

NL Ministrstvo za socialne zadeve nas je obvestilo o novi osrednji spletni strani za pomoč mobilnim delavcem www.workinnl.nl, ki mobilnim delavcem daje vse relevantne informacije o glavnih temah, s katerimi se bodo srečevali pri delu in življenju na NL (npr. registracija na NL, pravice delavcev, kaj storiti v primeru odpovedi delovnega razmerja, informacije v povezavi s koronavirusom, relevantne telefonske številke za pomoč ipd.).

FEBRUAR 2021

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno spletno usposabljanje ''Kako učinkovito organizirati, voditi, sodelovati ter dokumentirati sestanke in delo na daljavo s pomočjo orodja ZOOM?'', ki bo potekalo v torek, 23. 2., četrtek, 25. 2. in torek, 2. 3. 2021, v on-line obliki preko platforme Zoom.

Po zadnjem odloku vlade o sproščanju dejavnosti se soočamo s testiranji, ki so pogoj za izvajanje nekaterih dejavnosti v odnosu do končnih potrošnikov. Testiranje se uvaja v dveh časovnih fazah in po kar treh različnih modelih, od tega, da se testirati sploh ni treba, do tega, da se morata testirati oba, zaposleni in stranka.

MAREC 2021

S PKP8 je določeno, da bo država delodajalcem zaradi dviga minimalne plače v letu 2021 pomagala na dva načina. Od januarja do junija 2021 bo to urejeno s subvencijo v višini 50 eur, od julija do decembra 2021 pa bo minimalna osnova za obračun prispevkov enaka minimalni plači v znesku 1.024,24 eur.

APRIL 2021

Slovenski podjetniški sklad je 02.04.2021, v Uradnem listu RS št. 51/2021 ter na svoji spletni strani objavil razpis z oznako P1 plus 2021 – Garancije sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere je SPS. Skupno razpisanih 103,07 mio EUR garancij s subvencijo obrestne mere bo okrepilo okoli 650 projektov.

Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva, prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike SPIRIT Slovenija bo v letošnjem natečaju, največ šestim izbranim prijaviteljem, ki bodo na posameznem področju izbrali največ točk, izplačala finančne nagrade, v višini 3.000,00 EUR bruto.

Ukrep je namenjen podjetjem v gostinskem in turističnem sektorju, in sicer za sofinanciranje obratovalnih stroškov v času prvega vala epidemije, od 12. 3. 2020 do 31. 5. 2020), ko so bila podjetja zaradi epidemije (Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji) močno prizadeta in skorajda niso ustvarjala prihodkov.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) samozaposlenim in mikro podjetjem z 1 do 4 zaposlenimi razdelila še milijon brezplačnih zaščitnih mask. Poziv bo odprt do razdelitve vseh mask.

26.04.2021

Obvestilo

Spoštovani,

danes, dne 26. 4. 2021, uradnih ur za stranke zbornice izjemoma ne bo.

MAJ 2021

Prijavite se na brezplačne 90 minutne online delavnice, ki jih bodo vodili trenerji,  strokovnjaki marketinga, poznavalci digitalnega sveta in umetne inteligence.

JUNIJ 2021

JULIJ 2021

Danes je začel veljati Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji dne 7. julija 2021. Objavljen je bil v Uradnem listu RS, št. 112/2021 z dne 13. 7. 2021.

AVGUST 2021

SEPTEMBER 2021

V okviru Mednarodnega obrtnega sejma v Celju bo 17. 9. 2021 dogodek, na katerem bo predstavljena vsebina in terminski plan za pripravo reform in izvedbo razvojnih spodbud Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo iz naslova Načrta za okrevanje in odpornost.

OKTOBER 2021

Predmet javnega poziva je zagotavljanje obratnega kapitala - dodelitev spodbud za sofinanciranje upravičenih stroškov dela raziskovalca, ki ga bo prijavitelj navedel v vlogi na ta javni poziv, na raziskovalno razvojni in inovacijski dejavnosti prijavitelja v obdobju upravičenosti stroškov, ki ga določa 9. točka javnega poziva.

NOVEMBER 2021

MGRT je na svoji spletni strani objavilo pojasnila in odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi z novim Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Obvestilo uporabnikom storitev točk SPOT v času veljave Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah.

Poslujte elektronsko preko portala SPOT, na točko SPOT le v nujnih primerih!

DECEMBER 2021