Razpis Empowering SMEs 2024

S strani MGTŠ so nas obvestili, da je odprt razpis Empowering SMEs 2024, ki vabi k prijavi mala in srednje velika podjetja (MSP), vključno z novoustanovljenimi podjetji, ki so pripravljena razširiti svoje poslovanje z obravnavanjem industrijskih izzivov in prispevanjem h konkurenčnemu in trajnostnemu evropskemu proizvodnemu sektorju.

 

Projektni predlogi morajo:

1. Prilagoditi obstoječe rešitve novim sektorjem ali industrijskim kontekstom (obstoječe rešitve morajo že biti na trgu z dokazano uspešnostjo & kandidati morajo predložiti reference trenutnih strank in dokazila o ustvarjenih prihodkih).

2. Vključiti inoviranje in eksperimentiranje z rešitvami, ki se uporabljajo v resničnih industrijskih okoljih (testna območja ali simulacije niso upravičeni): nove rešitve morajo do konca projekta doseči raven tehnološke pripravljenosti (TRL) 8 ali več & MSP mora dokazati prodajo nove rešitve, ki ustvarja vsaj 10 000 EUR prihodkov, najpozneje v 6 mesecih po zaključku projekta.

Prijave so lahko individualne ali konzorcijske (1 MSP + končni uporabnik iz industrije). Rok za prijave je 18. 11. 2024.

Ostale razpisne pogoje najdete tukaj.

 

SPOT svetovalka,

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.