Strokovna ekskurzija

V petek, 18. 11. 2016, smo v okviru sekcije elektro dejavnosti, sekcije kovinarjev, sekcije frizerjev in sekcije gradbincev izvedli strokovno ekskurzijo v Prekmurje.

 

Pod strokovnim vodstvom smo si ogledali proizvodni obrat podjetja Ilirije v Lendavi, kjer proizvodnja zajema skoraj vse iz njihove široke palete negovalnih in kozmetičnih izdelkov. Z visoko tehnologijo in moderniziranim obratom kljub veliki konkurenci uspešno sledijo sodobnim trendom, ki zahtevajo vrhunske izdelke lasne in obrazne kozmetike.

 

 

 

Prekrasen razgled iz stolpa na griču v Lendavskih goricah  nam je razkril čudovite ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. Razgledni stolp Vinarium je namreč najvišji razgledni stolp v Sloveniji, katerega višina meri 53,50 m, tlorisna velikost pa dobrih 293 m3. Stolp okrogle oblike ima jekleno strukturo z armirano-betonskim pritličjem, na vrhu pa je zastekljen razgledni prostor, kamor smo se lahko povzpneli z dvigalom ali pa po 240 stopnicah.

"Pilotirati letalo je kot voditi podjetje. Vedno moraš na obzorju opazovati, kam letiš, gledati na instrumente, da ne strmoglaviš, in vedno moraš imeti v vidu tudi, na kateri njivi boš pristal, če ti vse skupaj odpove" (Kdo si upa: Štefan Pavlinjek, Finance). Tako si pri vodenju podjetja gospod Štefan Pavlinjek, nekdanji predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, pomaga tudi s svojim pilotskim znanjem. Da mu to še kako dobro uspeva, smo se lahko sami pri ogledu njegovega podjetja, tudi pošteno prepričali. Namenil nam je svoj dragoceni čas in nas s ponosom popeljal skozi velike proizvodno-poslovne prostore ter nam predstavil proizvodne procese in izdelke.

 


Skupino ROTO namreč predstavlja 10 družb s proizvodnjo v štirih evropskih državah. Družba je v zasebni lasti in že preko 35 let prisotna na domačem in tujem tržišču kot uspešen proizvajalec izdelkov iz plastičnih mas in zanesljiv poslovni partner. Poslanstvo podjetja je zagotoviti ter ponuditi kvalitetne, večnamenske, ekološko neoporečne izdelke, ki se odlikujejo po sodobni obliki in večji dodani vrednosti. Zadovoljstvo partnerjev dosegajo s kvalitetnimi izdelki in storitvami, v kratkih dobavnih rokih in konkurenčnimi cenami. Z lastnim razvojnim oddelkom in proizvodnjo iz leta v leto širijo in razvijajo številne nove izdelke, v povprečju pa izdelajo dva nova izdelka na teden.