Pazite, kaj podpisujete

Ponovno vas opozarjamo na prevare v smislu izpolnjevanja raznovrstnih obrazcev, na podlagi katerih naj bi vaše podjetje vpisali v poslovni register ipd. BODITE PAZLJIVI, kajti ponudbe so na prvi pogled videti kot brezplačne, kar pa v resnici ne drži.

 

EU Business Register po novem svoj poziv, da izpolnite njihov formular, pošilja že po elektronski pošti. Nedavno je njihova pošta na široko romala v e-nabiralnike slovenskih podjetij in drugih subjektov. Dobili smo jo tudi na OZS.

 

V pozivu piše, da le vpišite svoje podatke v njihov obrazec in da je posodabljanje podatkov brezplačno (»Updating is free of charge«). V drobnem tisku pa jasno piše, da z izpolnitvijo formularja dejansko naročate njihovo PLAČLJIVO storitev vpisa v njihov poslovni register, ki stane 995 EUR na leto, pri čemer ste s to prijavo se prijavili za najmanj 3 leta (»I WILL HAVE AN INSERTION INTO ITS DATABASE FOR THREE YEARS. THE PRICE PER YEAR IS EURO 995.«).


Način pisanja je vsekakor zavajajoč, saj se praviloma dobi (vsaj pri hitrem in nenatančnem branju) vtis, da gre za brezplačno zadevo, da le posodobljate svoje podatke, ki naj bi že bili v njihovi bazi. V resnici pa se s podpisom tega formularja podpisnik naroča na storitve EUROPEAN BUSINESS REGISTER, ki stane 995 EUR letno, pričemer se s podpisom tega formularja podpisnik naroča za najmanj 3 leta!!!


Opozarjam, da zakonodaja podjetje oziroma podjetnika, ki bi takšen formular podpisal v zmoti, ne ščiti tako kot ščiti potrošnike. Gre za sistem »dela«, s katerim smo se oziroma so se naši člani že v preteklosti srečali in je že ves čas zelo aktiven, a podjetja in podjetniki pa še vedno nasedajo, kljub rednim opozorilom. Takšni primeri so bili že European Union Web-register Republic of Slovenia/ EU WEB register Slovenija, Euco Data, European City Guide, Intercable Verlag, Construct Data Verlag, Expo Guide Mehika, Euro Bussines Guide, ali World Bussines Guide in še kdo, ki so na videz videti kot brezplačna storitev, a številni naši podjetniki pri podpisu obrazca velikokrat spregledajo droben tisk, kjer pa je navedeno, da se ob podpisu zavezujejo k sklenitvi triletne pogodbe in plačilu letnega prispevka.


Zato POZOR! PAZITE, KAJ PODPISUJETE!