Mednarodni gospodarski forum (Slovenija ∽ Hrvaška ∽ Srbija)

Mednarodni gospodarski forum (Slovenija, Hrvaška, Srbija), ki bo potekal 12. septembra 2018, na 51. MOS-u.

 

Številni organizatorji in partnerji dogodka, ki smo obrtne in gospodarske zbornice, resorna ministrstva, poslovni klubi, podjetja in ostale organizacije najavljamo Mednarodni gospodarski forum Slovenije, Hrvaške in Srbije, ki bo potekal v okviru  51. MOS-a (Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti) v Celju, in sicer v sredo, 12. septembra 2018, ob 9.30, v Modri dvorani II (Celjski sejem d.d., Dečkova cesta 1, Celje).

Letošnji MOS – Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, kot državo partnerico sejma gosti Republiko Srbijo, ki je druga država partnerica v vsej zgodovini največje sejemske prireditve pri nas in v regiji. Namen foruma je, da se še izboljša gospodarsko, podjetniško povezovanje in sodelovanje med tremi državami, ki smo nekdaj delovale na skupnem trgu.

Izbor vsebine in sodelujočih na forumu temelji na prizadevanjih za predstavitev priložnosti za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja med državami.

Vsebina:

Splošni-predstavitveni del:

-             Analiza gospodarskega stanja Slovenije, Hrvaške in Srbije (makroekonomski podatki in ostalo)

-             Gospodarsko-statusno pravna ureditev podjetij v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji

-             Kako skozi ustrezen oz. primeren izobraževalni program zagotoviti gospodarstvu usposobljen kader – predstavitev projekta MASTER 5 (v projektu sodelujejo Slovenija, Hrvaška, Srbija) – model mojstrske šole

Pot v poslovni svet internacionalizacije by Orbico

Okrogla miza »Poslovanje od Ljubljane do Beograda – podobnosti, razlike in izzivi« (sodelujoči podjetniki iz vseh treh držav z uvodno predstavitvijo gospodarstva države partnerice sejma).

 

Spoštovane podjetnice in podjetniki, forum bo odlična priložnost, da se še bolje spoznate s poslovnim okoljem Srbije, Hrvaške in Slovenije, zato vas vabimo, da si zabeležite in rezervirate termin za udeležbo na forumu.

Spletna prijava: https://doodle.com/poll/azmd6myf3rpvw67i

 

Več informacij: Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško (v imenu organizatorjev), Tel. 00386 7 4925343, 4901220, e-mail: janja.starc@ozs.si