Delavnica z naslovom Primerjava poslovanja samostojnega podjetnika (s.p.) in družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) iz davčnega in računovodskega vidika

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno delavnico Primerjava poslovanja samostojnega podjetnika (s.p.) in družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) iz davčnega in računovodskega vidika, ki bo potekala v sredo, 25. 9. 2019, v prostorih zbornice.

 

Sprejeli ste pomembno odločitev, da se podate na pot podjetništva. Ali ste glede na vaše poslovne načrte izbrali pravo obliko poslovanja?

Delavnica je namenjena:

lastnikom in vodjem mikro, malih in srednje velikih podjetij (d.o.o. in s.p.) ter njihovim računovodjem,

potencialnim podjetnikom in vsem, ki jih to področje zanima.

Vsebina delavnice:

1. Primerjava poslovanja preko s.p.-ja in d.o.o.-ja.

2. Glavne razlike, prednosti in slabosti obeh statusnih oblik.

3. Posebnosti pri poslovanju preko s.p.-ja:

4. Posebnosti pri poslovanju preko d.o.o.-ja:

5. Predvidene davčne novosti v letu 2020 pri obdavčitvi podjetnikov, družbenikov in gospodarskih družb.

6. Razprava – sodelovanje udeležencev in izmenjava dobrih (in slabih) praks…



Predavateljica:

Božena Macarol (mag. manag.), deluje kot samostojna davčna in poslovna svetovalka v podjetju Svetovanje Macarol z 29 letno prakso na področju računovodstva in davčnega svetovanja. Je sodna izvedenka davčne in knjigovodske smeri, članica Davčno-izobraževalne zbornice Slovenije in imetnica licence RIC za preverjanje računovodskih in knjigovodskih znanj v okviru NPK. Ima bogate svetovalne in predavateljske izkušnje na različnih davčnih, računovodskih in organizacijskih področjih. Je soavtorica 15 priročnikov s področja računovodstva in obdavčitve ter avtorica več kot 400 strokovnih člankov. Za različne stanovske organizacije pripravlja predloge za sprejem podjetjem prijaznejše zakonodaje. V zadnjem času se posveča področju statusnih preoblikovanj podjetnikov in družb, prenosom podjetij na naslednike, davčnemu vidiku prodaje podjetij in nepremičnin ter preventivnim/skrbnim pregledom poslovanja.  

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence

Prijava: Vljudno vas prosimo, da nam izpolnjeno prijavnico pošljete na elektronski naslov barbara.mesarec@ozs.si najkasneje do ponedeljka, 23. 9. 2019, oz. do zasedbe mest.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

 

Svetovalka SPOT

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.