Vabilo na delavnico Davčni obračun 2019 za pravne osebe in podjetnike ter vpliv davčnih novosti v letu 2020 na njihovo poslovanje

ZZG Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno delavnico na temo Davčni obračun 2019 za pravne osebe in podjetnike ter vpliv davčnih novosti v letu 2020 na njihovo poslovanje, ki bo potekala v torek, 28. 1. 2020, s pričetkom ob 10. uri, v predavalnici zbornice.

.

Vsi davčni zavezanci morate skladno z veljavno zakonodajo sestaviti računovodske izkaze, davčni obračun ter poslovno oziroma letno poročilo ter le-to oddati na AJPES, davčni obračun pa na FURS. Ponovno vam želimo ponuditi strokovno delavnico in vas opozoriti, na kaj morate biti pozorni pri izdelavi davčnega obračuna za leto 2019, vas seznaniti z davčnimi novostmi v letu 2020 ter razrešiti vaše morebitne dileme.

Delavnica je namenjena: mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter potencialnim podjetnikom

Vsebina delavnice:

1. Priprave na davčni obračun 2019:

 

2.  Pomembnejše davčne novosti v letu 2020

Na področju Zakona o dohodnini:

 

Na področju Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb:

 

Na področju DDV:

 

3. Vprašanja in odgovori, izmenjava dobrih (in slabih praks) med udeleženci.

 

Predavateljica:

Božena Macarol (mag. manag.), deluje kot samostojna davčna in poslovna svetovalka v podjetju Svetovanje Macarol z 29 letno prakso na področju računovodstva in davčnega svetovanja. Je sodna izvedenka davčne in knjigovodske smeri, članica Davčno-izobraževalne zbornice Slovenije in imetnica licence RIC za preverjanje računovodskih in knjigovodskih znanj v okviru NPK. Ima bogate svetovalne in predavateljske izkušnje na različnih davčnih, računovodskih in organizacijskih področjih. Je soavtorica 15 priročnikov s področja računovodstva in obdavčitve ter avtorica več kot 400 strokovnih člankov. Za različne stanovske organizacije pripravlja predloge za sprejem podjetjem prijaznejše zakonodaje. V zadnjem času se posveča področju statusnih preoblikovanj podjetnikov in družb, prenosom podjetij na naslednike, davčnemu vidiku prodaje podjetij in nepremičnin ter preventivnim/skrbnim pregledom poslovanja. 

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence.

 

Prijava: Vljudno vas prosimo, da nam izpolnjeno prijavnico pošljete na elektronski naslov barbara.mesarec@ozs.si najkasneje do petka, 24. 1. 2020, oz. do zasedbe mest.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Vabilo v originalu.

                                                                                                                                                                                   Svetovalka SPOT

                                                                                                                                        Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija