Aktualne informacije za delodajalce

 

KORONAVIRUS - aktualne informacije za delodajalce na enem mestu.

 

 

KORONAVIRUS - informacije za delodajalce
 
Spoštovane članice in člani!


Aktualne informacije in navodila za delodajalce za omilitev posledic koronavirusa lahko odslej spremljate na naši spletni strani www.ozs.si/koronavirus-info, kjer bomo vsak dan objavljali sveže informacije. Prav tako nas spremljajte na naši Facebook strani.

Povezava na spletno stran >>>

 

Aktualne informacije

 

Ukrepi države COVID 19 (KORONAVIRUS) - 8 ukrepov MGRT
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je sklicalo Strokovni svet za konkurenčno in stabilno poslovno okolje na temo vpliva koronavirusa, predstavili so osem ukrepov za obvladovanje kriznih razmer, ki v skupni vrednosti znašajo skoraj milijardo evrov.

Možnosti FURS za blažitev posledic koronavirusa
Davčna zakonodaja že sedaj predvideva določene ugodnosti poslovnim subjektom, če imajo ti težave pri plačevanju davčnih obveznosti. Poslovni subjekt, ki ima težave pri plačevanju davkov, ima po obstoječi zakonodaji številne možnosti.

MGRT je uvedlo e-naslov za vprašanja podjetij
Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so vzpostavili  e-naslov: korona.mgrt@gov.si , ki je namenjen vprašanjem podjetij glede pripravljenih ukrepov s strani države. Namen tega kanala je zbiranje vprašanj na enem mestu, saj v prvih dneh pričakujejo največ vprašanj.
 
Posledice koronavirusa v malem gospodarstvu
Kar 80 odstotkov naših obrtnikov in podjetnikov že občuti negativne posledice koronavirusa na njihovo poslovanje. To je pokazala anketa, ki jo je med svojimi člani izvedla OZS in vlado že uspešno pozvala, da sprejme potrebne ukrepe za pomoč gospodarstvu.

Obvestilo obiskovalcem OZS
Pozivamo vas, da zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa OZS osebno obiščete le, če storitve res ni mogoče opraviti prek e-pošte ali telefona. Vse vloge sprejemamo tudi po pošti in po e-pošti, vaše zahteve pa bomo izvedli v najkrajšem možnem času. Stiki v nadaljevanju >>>

Preprečevanje okužb s koronavirusom v podjetjih
Naše strokovne sekcije, predvsem tiste, katerih člani imajo pri svojem delu največ neposrednih stikov z ljudmi, so za svoje člane na enem mestu zbrale kar največ informacij in priporočil, kako se v podjetju in nasploh spopasti s preprečevanjem okužb s koronavirusom.


Odpoved temeljnih kvalifikacij voznikov in usposabljanj
Klicni center za informacije o koronavirusu - 080 1404

 

Vir: OZS