Spremembe, ki jih prinaša Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Z namenom postopnega sproščanja ukrepov je Vlada na svoji seji 16. 4. 2020 izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 53/2020.

Tako bodo v ponedeljek, 20. 4. 2020, lahko pričele z opravljanjem naslednje dejavnosti:

V ponedeljek, 4. 5. 2020, pa bodo z opravljanjem dejavnosti lahko pričele še:

V prodajalnah (prodajalnah, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno - inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo in v specializiranih prodajalnah za prodajo avtomobilov in koles) lahko nakup v času od 8.00 do 9.30 opravijo izključno ranljive skupine (na primer invalidi, starejši od 65 let, nosečnice). Starejši od 65 let lahko opravijo nakup samo v tem času. Potrošnik, starejši od 65 let, po potrebi izkazuje svojo pravico do nakupa v tem rezerviranem terminu z osebnim dokumentom.

Je pa za opravljanje vseh ostalih dejavnosti odgovornost delodajalcev, da zaposlenim zagotovijo zaščitno opremo in zagotovijo spoštovanje navodil ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

Članek v originalu.

                                                                                                      Svetovalka SPOT

                                                                                         Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.

 

Viri:

 

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija