Vabilo na usposabljanje Sami postavite svojo spletno stran – hitro in enostavno z orodjem WordPress

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno usposabljanje Sami postavite svojo spletno stran – hitro in enostavno z orodjem WordPress, ki bo potekalo v sredo, 17. 6. 2020 in v ponedeljek, 22. 6. 2020 od 9. do 13. ure v predavalnici zbornice.

 

Kaj je WordPress? WordPress je odprtokodni sistem, ki se uporablja kot orodje za postavitev in urejanje spletne strani. Gre za tako imenovani CMS (angl. Content Management System), kar bi v slovenščino lahko prevedli kot ‘sistem za urejanje vsebin.

Pred nekaj leti je bila izdelava spletne strani vse prej kot enostaven in hiter postopek. Vsaj kar se tiče profesionalnih strani, npr. poslovnih, je izdelava vzela precej časa, za implementiranje naprednejših funkcij pa je bilo potrebno tudi specializirano programersko znanje. WordPress postavitev spletne strani omogoča tako rekoč v trenutku, saj lahko z le nekaj kliki pridemo do lične in funkcionalne strani. Ko imamo WordPress enkrat nameščen, le še izberemo témo oziroma predlogo (angl. template), ki najbolj ustreza našemu stilu in vsebini strani, poleg predloge pa lahko namestimo tudi poljubno število vtičnikov (angl. plugin), ki poskrbijo za dodatne funkcionalnosti.

  

Vsebina usposabljanja:

-        Kaj je in kako deluje WordPress?

-        Izbor domene in gostovanja.

-        Namestitev in prilagoditev WordPressa.

-        Izdelava spletne strani:

 

 

Praktično usposabljanje bo izvedeno v dveh sklopih:

 

Delavnica je namenjena:

 

Za optimalno sodelovanje na usposabljanju udeležencem priporočamo, da prinesejo s seboj prenosni računalnik.

 

Izvajalec:

EKOPOOL, Gregor Koprivc s.p., predavatelj, ki z WordPressom dela že več kot 10 let. Vodi spletni oddelek pri podjetju MVM servis, kjer skrbi za tehnično podporo in vzdrževanje preko 100 različnih spletnih strani – vse na WordPressu. Ima bogate izkušnje z izvajanjem tečajev na temo Wordpressa.  Je računalniški ''obsedenec'' z znanjem Photoshopa in administrator več skupin na Facebooku. Prepričani smo, da vam bo predal veliko novega, zanimivega in predvsem uporabnega znanja za vaše poslovanje.

  

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence. Izpolnjeno prijavnico pošljite na e-naslov barbara.mesarec@ozs.si do ponedeljka, 15. 6. 2020 oz. do zasedbe mest.

  

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

 

Vabilo v originalu.

 

                                                                                           Svetovalka SPOT Svetovanje Savinjska

                                                                                           Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.

 

 

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija