Brezplačna spletna delavnica ''Kako urediti delovna razmerja''

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno spletno delavnico ''Kako urediti delovna razmerja'', ki bo potekala v torek, 23. novembra 2021, s pričetkom ob 9. uri.

V delovnem razmerju je vsaka od pogodbenih strank dolžna izvrševati dogovorjene in predpisane pravice ter obveznosti. Na strani delodajalca pa je še kako pomembno pravilno vodenje obveznih kadrovskih evidenc in aktov, ki so obvezni del poslovne dokumentacije vsakega podjetja. Na delavnici se boste seznanili s spremembami, ki se obetajo pri vodenju obveznih kadrovskih evidenc kot npr.: obvezno elektronsko vodenje evidenc o izrabi delovnega časa (posebna aplikacija), hranjenje poslovnih evidenc na sedežu delodajalca oz. na kraju opravljanja dejavnosti itd. Seznanili se boste z najbolj pogostimi posebnostmi pogodb o zaposlitvi in najpogostejšimi pastmi zaposlovanja in kršitvami pogodb o zaposlitvi, ki nastanejo  kot posledica trenutnih protikoronskih ukrepov itd.


Delavnica je namenjena:

 

Podrobna vsebina delavnice:

1. Obvezne kadrovske evidence in predvidene spremembe (predvideno obvezno elektronsko vodenje evidenc o izrabi delovnega časa (posebna aplikacija), hranjenje poslovnih evidenc na sedežu delodajalca oz. na kraju opravljanja dejavnosti…

2. Posebnosti pogodb o zaposlitvi

3. Pasti zaposlovanja

4. Kako ukrepati, kadar pride do kršitev pogodbe o zaposlitvi v luči trenutnih ukrepov(npr. v primeru zavrnitve izvedbe hitrega HAG ali HAG testa za samotestiranje, zavrnitve podpisa evidenčnega lista…)

5. Prenehanje pogodbe o zaposlitvi - vrste in postopek

6. Diskusija in odgovori na vprašanja udeležencev

 

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence.

Obvezna je predhodna spletna prijava na povezavi TUKAJ do ponedeljka, 22. 11. 2021 oz. do zasedbe mest.

Delavnica bo trajala približno 3 šolske ure.

Na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi, boste pred izvedbo prejeli povezavo za udeležbo na delavnici in gradivo.

Izvajalka: Nina Ličar, univ. dipl. pravnica, samostojna strokovna sodelavka-pravnica pri Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS), ki je hkrati tudi predstavnica delodajalcev v delovnih in pogajalskih skupinah za aktualno delovno pravno zakonodajo ter z dolgoletnimi izkušnjami pri sodnem zastopanju delodajalcev na področju delovnega prava, socialne varnosti in civilnega prava.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!               

 

Vabilo v originalu.

 

Svetovalka SPOT svetovanje Savinjska

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.