Brezplačna spletna delavnica ''Davčni obračun za leto 2021 in spremembe davčne zakonodaje''

Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec vas v sklopu projekta SPOT svetovanje Savinjska vabi na brezplačno spletno delavnico Davčni obračun za leto 2021 in spremembe davčne zakonodaje, ki bo potekala v petek, 21. januarja 2022, s pričetkom ob 9. uri.

 

Davčni zavezanci morajo do 31. marca 2022 pripraviti obračun davka od dohodkov pravnih oseb in obračun davka od dohodkov iz dejavnosti za leto 2021. Cilj seminarja je ponuditi udeležencem strokovno praktičen seminar, z napotki in priporočili za izdelavo. Na seminarju bomo obravnavali tudi spremembe davčne zakonodaje, ki bodo pričele veljati z letom 2022.

Delavnica je namenjena:

Podrobna vsebina delavnice:

  1. Razlike v ugotavljanju davčne osnove (po dejanskih/normiranih odhodkih).
  2. Poslovanje s povezanimi osebami (kaj je primerljiva tržna cena).
  3. Znižanje davčne osnove z izvzemom prihodkov (nepridobitna dejavnost, interventna zakonodaja, dividende in dobiček iz naslova odsvojitve).
  4. Davčno nepriznani odhodki (neverodostojna knjigovodska listina, bonitete, prikrito izplačilo dobička).
  5. Delno priznani odhodki (rezervacije, amortizacija, oslabitve terjatev, reprezentanca).
  6. Uveljavljanje davčnih olajšav (pogoji, višina, prenos).
  7. Spremembe davčne zakonodaje.

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence.

Obvezna je predhodna spletna prijava, ki jo najdete na naslednji povezavi: TUKAJ,  do srede, 19. 1. 2022 oz. do zasedbe mest. Delavnica bo trajala približno 4 šolske ure. 

Na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi, boste pred izvedbo prejeli povezavo za udeležbo na delavnici in gradivo. 

Izvajalka: Jasmina Malnar Molek, svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 29 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih treh letih je izvedla več kot 100 predavanj širom Slovenije. 

Vabilo v originalu.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite! 

 

Svetovalka SPOT Svetovanje Savinjska,

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.