Vabilo na ogled in izmenjavo dobrih praks ter mreženje podjetnikov Savinjske regije

Območna obrtno-podjetniška zbornica - Zbornica zasebnega gospodarstva Žalec v okviru projekta SPOT Svetovanje vabi vsa zainteresirana podjetja Savinjske regije, da se jim pridružijo na dogodku ''Ogled in izmenjava dobrih praks ter mreženje podjetnikov Savinjske regije'' z namenom povezovanja – mreženja in odpiranja novih poslovnih priložnosti.

 

Dogodek je namenjen podjetnikom in potencialnim podjetnikom Savinjske regije, ki si želijo preko mreženja s soudeleženci dogodka vzpostaviti nove poslovne vezi in izmenjati izkušnje.

 

Program dogodka:

9.30

Odhod avtobusa izpred avtobusne postaje Žalec

11.00 – 12.30

Voden strokovni ogled paviljona EXPANO

13.00 – 14.30

Predstavitev pridelave z degustacijo paradižnika LUŠT podjetja Paradajz d.o.o.

15.00 – 16.30

Predstavitev in voden ogled Tropske hiše Ocean Orchids

17.00

Povezovanje in mreženje udeležencev ob poznem kosilu

 

Prihod v Žalec v večernih urah

                   

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence.

 

Zaradi organizacije dogodka je obvezna predhodna spletna prijava na naslednji povezavi: TUKAJ do petka, 2. 9. 2022 oz. do zasedbe prostih mest.

Dodatne informacije dobite na naslovu: barbara.mesarec@ozs.si ali na tel. številki 03 712 05 00.

 

Podrobnosti programa:

V okviru dogodka se bomo najprej pod vodenim strokovnim ogledom sprehodili po paviljonu Expano - izjemni arhitekturni stvaritvi, v kateri je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje v malem. Z ogledom razstave nam bo omogočen vpogled v številna pomurska doživetja. Doživljajski park leži ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote. Z inovativno tehnologijo so predstavljene vse lepote in dobrote Pomurja. Ob paviljonu se lahko umirite in uživate ob pogledu na Soboško jezero ali pa se razgibate v motoričnem parku.

Rastlinjak podjetja Paradajz d.o.o. obsega 90.000 m2 (9 ha) s steklom pokritih površin v Prekmurski vasici Renkovci. K rastlinjaku pripadajo še lagune za zbiranje deževnice ter 1.483 m globoka vrtina za črpanje geotermalne vode. Deležni bomo predstavitve pridelave paradižnika, ki poteka na integriran, naravi prijaznejši način. Tako z uporabo naravnih virov in mehanizmov, ki zmanjšujejo negativne vplive kmetovanja na okolje in zdravje ljudi, pridelujejo okusen in svež paradižnik LUŠT. Na voljo nam bo degustacija osmih različnih sort njihovega paradižnika.

Da pa bo dan še lepši, si bomo z ogledom podjetja Ocean Orchids pričarali občutek bujnosti življenja in lepote narave. V podjetju, ki se ponaša s 15 letno zgodovino, s pomočjo geotermalne energije v rastlinjakih površine 4 hektarjev vzgojijo 2 milijona orhidej rodu falenopsis letno. Njihov način vzgoje Ocean Orchids ima najmanjši ogljični odtis v Evropi. Pravo tropsko doživetje si bomo pričarali z ogledom njihovega Tropskega vrta Ocean Orchids, ki obsega 1500 m2 džungle z več kot 900 eksotičnimi primerki približno 400 rastlinskih vrst. V njihovi proizvodnji namreč vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej. V vrtu je poleg številnih botaničnih vrst orhidej možno občudovati tudi druge zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta. V 6 metrov visokem objektu bomo lahko od blizu videli številne rastline, ki jih poznamo iz vsakdana: banane, avokado, vanilijo, papajo, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambolo ter številne druge.

 

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

 

Vabilo v originalu. 

 

 SPOT svetovanje Savinjska,

 Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.