Vabilo na spletno delavnico ''Davčni obračun za leto 2023 in novosti v 2024''

OOZ-ZZG Žalec vas v sklopu JR podporno okolje 2023 - 2025 vabi na brezplačno spletno delavnico ''Davčni obračun za leto 2023 in novosti v 2024'', ki bo potekala v sredo, 31. januarja 2024, s pričetkom ob 10. uri.

Davčni obračun za davek od dohodkov pravnih oseb in obračun akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti za davčno leto 2023 morajo davčni zavezanci predložiti davčnemu organu do 31. marca 2024. Spremembe zakonodaje prinašajo novosti pri obračunu prispevkov napotenih delavcev, dopolnilno zdravstveno zavarovanje se prenaša v obvezni zdravstveni prispevek, spreminja se osnova za prispevke pogodbenikov, spremembe pri bolniški odsotnosti in še bi lahko naštevali.

Da bi se na izdelavo davčnega obračuna čim bolje pripravili, hkrati pa ne odvrnili pozornosti na spremembe zakonodaje, ki so pričele veljati v letu 2024, bomo na delavnici pregledali in ponovili pravila, ki jih je potrebno upoštevati pri izdelavi davčnega obračuna in se dotaknili sprememb zakonodaje.

Delavnica je namenjena:

Vsebina delavnice:

 1. Davčni obračun za leto 2023:

2. Novosti v letu 2024:

Udeležba na dogodku je brezplačna za vse udeležence.

Obvezna je predhodna spletna prijava, do ponedeljka, 29. 1. 2024 oz. do zasedbe mest.

Delavnica bo trajala 4 šolske ure.

 Prijava na dogodek

PRIJAVA

 

Na e-naslov, ki ga boste navedli ob prijavi, boste pred izvedbo prejeli povezavo za udeležbo na delavnici in gradivo. 

Izvajalka: Jasmina Malnar Molek je svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 28 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja.

 

SPOT svetovalka

Barbara Mesarec Jakopič, mag. manag.