Poslovanje v Avstriji

Vabimo vas na strokovni seminar Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji ter novosti v letu 2017, ko bo s 1. 1. stopil v veljavo nov avstrijski zakon o preprečevanju dampinga pri plačah in socialnih prispevkih v primeru čezmejnega poslovanja in predlog Zakona o napotitvi delavcev v tujino,


ki bo v četrtek 27. 10. 2016, z začetkom ob 9.30 uri v prostorih OZS Ljubljana, Celovška 71, 1000 Ljubljana, učilnica.

 

Podatki o dogodku:

Kraj:
OZS, Celovška 69, Ljubljana, učilnica

Datum in ura:
27.10.2016, 9:30 - 11:45

Kategorija:
Izobraževanja

   

Cena:



Opis dogodka:

Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji, prijava storitve - kdaj? Potrebna dokumentacija, ki jo mora podjetnik priložiti k prijavnim obrazcem? Kako napotiti delavca na delo v tujino? Kje dobiti vse potrebne informacije o napotitvi? Kaj vse je potrebno upoštevati od začetka napotitve delavca, če gre za slovenskega državljana, če ne gre tretjega državljana? Na kakšen način? Plačevanje prispevkov v gradbene sklade. Kdaj napotimo delavca na službeno pot in kdaj ne? Najpogostejše napake pri čezmejnem opravljanju storitev. Novosti v Avstriji v letu 2017. S 1.1. stopi v veljavo nov avstrijski zakon o preprečevanju dampinga pri plačah in socialnih prispevkih v primeru čezmejnega poslovanja. Ne spreglejte tudi predlog Zakona o napotitvi delavcev v tujino.
 

Opis programa:

Vabimo vas na strokovni seminar:

Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji ter novosti v letu 2017, ko bo s 1.1. stopil v veljavo nov avstrijski zakon o preprečevanju dampinga pri plačah in socialnih prispevkih v primeru čezmejnega poslovanja in predlog Zakona o napotitvi delavcev v tujino
,

ki bo v četrtek 27.10. 2016, z začetkom ob 9.30 uri v prostorih OZS Ljubljana, Celovška 71, 1000 Ljubljana, učilnica.

Program strokovnega seminarja:

  • Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji - poudarek na novostih 2017 (npr.: sprememba na področju kolektivnih pogodb itd.)
  • Dokumentacija, kdaj prijaviti storitev?
  • Potrebna dokumentacija za napotitev (slovenski državljan, tretji državljan, opravljanje storitev v EU in izven EU), Naknadne prijave, poročanje sprememb,
  • Plačevanje prispevkov za gradbene sklade.
  • Plačilo napotenega delavca, Kdaj gre za službeno pot in kdaj ne?
  • Najpogostejše napake pri čezmejnem poslovanju s tujino.
  • Nadzor, globe
  • Predstavitev predloga Zakona o napotitvi delavcev v tujino.
  • Vprašanja in odgovori.

Opis strokovnega seminarja:
  • Vse o možnostih opravljanja čezmejnih storitev v Avstriji, prijavi storitve in kdaj je ta potrebna za s.p. kdaj za d.o.o.? Katero dokumentacijo mora podjetnik ali podjetje priložiti k prijavnim obrazcem. Kaj je potrebno, če podjetje opravlja gradbeno dejavnost?
  • Vse o napotitvi delavca na delo v tujino, kje pridobiti vse potrebne informacije o napotitvi in opozorila kaj vse je potrebno upoštevati od začetka napotitve delavca tako v primeru slovenskega državljana kot državljana tretjih držav?
  • Vse o plačevanju prispevkov v gradbene sklade.
  • Vse o razlikah med napotitvijo delavca na službeno pot v tujino ali na delo v tujino - slednje je zelo pomembno pri davčni obravnavi dohodkov delavcev, ki so na delu v tujini.
  • Najpogostejše napake pri čezmejnem opravljanju storitev. V Avstriji se vrši poostrena kontrola, kazni so zelo visoke. Po novem še višje v primeru neupoštevanja novih pravil zakona o preprečevanju dampinga pri plačah in socialnih prispevkih.
  • Novosti, ki jih prinaša nov avstrijski zakon o preprečevanju dampinga pri plačah in socialnih prispevkih v primeru čezmejnega poslovanja.
  • Vse o predlogu novega Zakona o napotitvi delavcev v tujino. Kaj lahko pričakujemo s spremembo zakona? Napotitev delavcev tujega podjetja na delo v Slovenijo ali napotitev delavcev v tujino s strani podjetja, ustanovljenega v Sloveniji - po novem predlogu?!

Komu je namenjen seminar:
Seminar je namenjen majhnim, srednjim in velikim podjetjem, samostojnim podjetnikom posameznikom ter vsem, ki jih ta tematika zanima.


Predavala bo Zdenka Bedekovič

Več o predavateljici: Zaposlena v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, na mestu svetovalke – specialistke s področja plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini dnevno svetuje članom in potencialnim članom zbornice. Je avtorica številnih člankov revije Obrtnik podjetnik in redno predava na zelo obiskanih seminarjih in delavnicah v OOZ po celi Sloveniji ter drugih inštitucijah.
Zdenka Bedekovič je predstavnica OZS v delovni skupini za nov Zakon o čezmejnem izvajanju storitev.

Prosimo, da izpolnite spletno prijavo (spodaj "prijava na dogodek") ali se prijavite po e-pošti na naslov jana.golic@ozs.si.

Kotizacija:

  • 89,06 EUR z DDV (73,00 EUR brez DDV) za člane OZS in njihove zaposlene
  • 164,70 EUR z DDV (135,00 EUR brez DDV) za ostale udeležence (ne člane OZS)

Kotizacija vključuje stroške organizacije in gradivo.

Plačilo kotizacije: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR.

Potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov jana.golic@ozs.si ali po faxu 01 50 54 373.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma do dne dogodka.
Pisne odjave: poslane na jana.golic@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije (priprava gradiva in drugi administrativni stroški). Odjav na dan izobraževanja ne upoštevamo. Brez odjave, kotizacijo zaračunamo v celoti.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije: Jana Golić: jana.golic@ozs.si, 01 5830 553.

Vljudno vabljeni!